Arest la domiciliu 30 de zile pentru băiatul care ar fi provocat incendiul din Constanța

17 decembrie 2021, 18:09

Băiatul de 15 ani care este acuzat că s-ar fi jucat cu focul în parcarea subterana a blocului din Constanta. Nu a fost singur, ci alături de un prieten de 13 ani. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere cei doi sunt surprinși în zonă la nici 2 minute de prima explozie. Adolescenții sunt văzuți cum aleargă spre ieșire. Urmează alte explozii, care zguduie clădirea și îi trezesc pe locatari. Cei mai mulți dormeau când s-a produs nenorocirea.

În alte imagini, care surprind momentele dramatice din acea noapte, observăm locatarii disperați să își salveze mașinile din parcarea cuprinsă de flăcări. Renunță, însă, neputincioși.

În total, 250 de persoane au fost evacuate. Cele mai multe s-au mutat la rude sau prieteni. O parte, în locuințele puse la dispoziție de primărie.

În funcție de complexitatea probelor, cercetările pot dura chiar și o jumătate de an.

Cei mai mulți locatari nu aveau apartamentele asigurate. Așa că vor trebui să suporte reparațiile. Și nici blocul nu avea autorizație de securitate la incendiu pentru parcarea subterană, adică nu există acea instalație cu apă care se declanșează automat în caz de fum sau flacără.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite