”Arcul limbii române”, sculptura din fier a artistului clujean Liviu Mocan, a fost expusă în centrul orașului

Dacă treceți în perioada asta prin Piața Unirii din Cluj Napoca, s-ar putea să observați ceva nou. ”Arcul limbii române”, o sculptură impresionantă din fier, creată de un artist clujean, a fost expusă în centrul orașului.

07 Octombrie 2020, 08:28 (actualizat 07 Octombrie 2020, 15:30) Știrile TVR |
Arcul limbii romane
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Lucrarea ”Arcul Limbii Române” este un omagiu adus, evident, limbii materne. Arcul este gravat cu 280 de cuvinte selectate atent selecționate de poetul clujean Dumitru Cerna, câte 70 pentru fiecare dintre cele 4 fețe ale arcului. Dacă ne uităm la arc ziua, fiecare cuvânt este o fereastră spre cer, iar în timpul nopții, cuvintele luminează întunericul.

Sculptorul clujean Liviu Mocan spune că și-a dorit că lucrarea să să transmită iubirea pe care o simte pentru limba lui maternă. Aproape un an a lucrat artistul la opera care are 7 metri în diametru. "Arcul Limbii Române" va fi expus în Piața Unirii pe toată durata lunii octombrie. Artistul vă îndeamnă să priviți cerul prin prisma cuvintelor și împreună să ne aducem aminte de puterea cuvântului și frumusețea limbii române.

Lucrarea "Arcul limbii române" este gravată cu 280 de cuvinte reprezentive pentru identitatea românească. Sculptorul clujean Liviu Mocan și-a dorit că structura de fier expusă în Piață Unirii să transmită iubirea pe care o simte pentru limba să maternă.

Sculptură face trimitere prin simbolistica să numerologică la evenimente istorice în care limba română a jucat un rol important. La vernisaj, publicul a putut ascultă acordurile special pregătite pentru eveniment de compozitorul Sebastian Țună. Arcul limbii române va rămâne expus în Piață Unirii din Cluj până pe 31 octombrie.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI