Arborii uscaţi, pericol public. Un copac s-a prăbuşit peste o maşină aflată în trafic, în centrul Capitalei

5 noiembrie 2019, 20:24

Un copac uscat a căzut aseară pe bulevardul Dorobanți, peste o mașină aflată în trafic. Arborele s-a prăbușit pur și siumplu pe carosabil, deși vântul abia adia. Pompierii au eliberat zona și din fericire nimeni nu a fost rănit.

Copaci uscați sunt pe toate străzile din Capitală. Mulți au rămas așa, după ploaia înghețată din iarna trecută. Alții au murit în urma toaletărilor, spun ecologiștii.

Primăria Capitalei nu ne-a transmis niciun punct de vedere legat de această problemă, deși în ultimii ani astfel de accidente au fost tot mai frecvente.

Iarna trecută, 700 de copaci au fost doborâți de vânt și au avariat zeci de mașini și clădiri, iar în toamna lui 2017, un bărbat de 42 de ani a murit strivit de un arbore rupt de vânt.

Activiștii de mediu au identificat sute de copaci uscați pe marile bulevarde din Capitală, care ar putea pune în pericol siguranța trecătorilor. Mai grav este că în câteva săptămâni, când toți copacii vor rămâne fără frunze, va fi greu de făcut diferența între cei sănătoşi și cei putrezi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite