Arborii uscați din București pot provoca oricând o tragedie. Activiștii de mediu spun că pomii suferă din cauza toaletării şi betonării excesive

24 aprilie 2023, 22:55

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: Ne aflăm pe strada Ermil Pangratti din Sectorul 1. Pe lângă acest copac trec zilnic sute de oameni fără a şti să îşi pun viaţa în pericol. Asta pentru că acest trunchi este complet putred pe interior.

La o aruncătură de băţ, tot în Sectorul 1, pe Bulevardul Aviatorilor, am numărat nu mai puţin de 20 de arbori complet uscaţi şi peste 50 care ar trebui toaletaţi urgent.

Pe Bulevardul Tineretului sunt zeci de arbori complet uscaţi, pentru că au fost toaletaţi necorespunzător.

Dan Trifu, vicepreşedinte, Eco-Civica: Se usucă din următoarele cauze: se toaletează excesiv şi a doua cauză majoră, betonarea excesivă. Lucrările care se efectuează la rădăcina lor şi aceste betonări până în jurul trunchiului nu fac altceva decât să reducă suprafaţa de a respira a arborelui respectiv şi normal că el se usucă.

Majoritatea primăriilor aruncă vina în ograda vecinului, respectiv la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Generale.

Mai exact, acestea spun că au trimis nenumărate cereri pentru a putea tăia sau toaleta arborii bolnavi, însă municipalitatea nu le-a dat niciun răspuns. Prin urmare, nu s-a putut interveni.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Primăria Capitalei spune că, de anul trecut până în prezent, a înregistrat în jur de 12.000 de cereri pentru defrişare sau toaletare, atât din partea sectoarelor cât şi din partea persoanelor fizice. În răspuns nu apare însă şi motivul pentru care avizarea este atât de greoaie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite