Arafat: La Bucureşti s-au suplimentat paturile de pe secţiile de terapie intensivă. Este criză de personal la ATI

20 martie 2021, 15:34

 

În Bucureşti, unde sunt şi cele mai multe cazuri noi, în câteva zile vor fi operaţionalizate zeci de paturi de ATI în plus, anunţă Raed Arafat.
Reprezentanții Institutului Matei Balș spun că, deși au mai venit oameni din exterior, nu sunt suficienți pentru a asigura gărzi la un număr dublu de paturi.
Cele 20 de paturi de terapie intensivă care sunt acum la Institutul Matei Balş sunt ocupate aproape în permanenţă. Şi cum în fiecare zi ajung la spital zeci de bolnavi, sunt momente în care nu mai exista locuri de niciun fel, nici măcar pentru cei cu forme mai puţin severe. Unii pacienți în stare gravă aşteaptă uneori la camera de gardă până li se găseşte un pat de ATI la alt spital.
La Timișoara, după ce au fost nevoiți să improvizeze tot felul de soluții, medicii au primit o gură de oxigen. Şase paturi au fost pregătite pentru bolnavii de COVID în stare critică la noua secție ATI de la Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal. Şi încă 10 la Spitalul Militar de Campanie, amplasat pe stadionul CFR.
Noua secţie ATI a fost amenajata în ultimele 10 zile, într-o construcție modulară. Au fost aduse şi două stocatoare mari de oxigen.
Noile locuri ar trebui să reduca presiunea pe celelalte spitale din Timişoara, unde e o criză acută de paturi ATI.
Şi la Craiova se caută soluţii, ca să nu mai moară pacienții în izolatorul spitalul judeţean de urgenţă aşteptând un pat la ATI.
Şi în Iaşi, pacienții infectați cu greu prind un loc la Terapie Intensivă.
La terapie intensivă în toată țara e record de pacienți în stare gravă: peste 1300. S-au depășit din nou şase mii de noi infectări. Și peste 100 de pacienți s-au stins din cauza complicațiilor.

 

 

Raed Arafat: Nu s-a pus în discuţie, la acest moment, carantinarea Bucureştiului

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă