Arad: O poşetă cu bani, ceasuri şi bijuterii găsită pe stradă, restituită proprietarei de 80 de ani

Poseta returnată / Pixabay ilustrativ
Poseta returnată / Pixabay ilustrativ
17 ianuarie 2023, 14:22

„Agenţii au preluat de la P.C.N., în vârstă de 30 de ani, geanta de damă de culoare neagră care conţinea documente, portofel cu o sumă importantă de bani, respectiv alte obiecte de valoare. Tânărul găsise respectivul accesoriu pe stradă. Agenţii de poliţie locală au procedat la verificarea actelor care se aflau în geantă şi astfel au identificat adresa persoanei care pierduse poşeta. Este vorba despre o doamnă în vârsta de 80 de ani. Prin intermediul unei vecine, poliţiştii locali au luat legătura telefonic cu fiul acesteia, care a sosit imediat la adresa respectivă, recuperând obiectele pierdute de mama sa”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Pe lângă obiectele de valoare şi acte, în portofelul din poşetă se afla suma de 650 de lei.

Autorităţile atrag atenţia că găsirea proprietarilor bunurilor pierdute nu trebuie să se facă prin publicarea pe reţelele de socializare a unor date cu caracter personal, eventual imagini cu documente. De aceea, se recomandă să se apeleze la poliţiştii pentru a se returna bunurile.

„Din fericire, în municipiul Arad sunt mulţi cetăţeni care optează pentru returnarea obiectelor găsite, unele persoane acţionând chiar în sensul identificării pe cont propriu a proprietarilor acestora, aspect care implică timp şi asumarea unor riscuri. Totuşi, există şi persoane care consideră că le aparţine bunul găsit. În acest sens, menţionăm că legea penală pedepseşte însuşirea bunului găsit, respectiv fapta de a nu preda în termen de 10 zile bunul găsit autorităţilor ori persoanei care l-a pierdut.

Cei care găsesc bunuri pierdute trebuie să aibă în vedere, de asemenea, faptul că acestea pot conţine date cu caracter personal ce nu pot fi postate pe reţelele de socializare şi a căror dezvăluire este pedepsită de lege”, a declarat Ralu Cotrău, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite