Arabia Saudită a prezentat o nouă versiune a incidentului în care şi-a pierdut viaţa ziaristul Jamal Khashoggi

21 octombrie 2018, 22:19

Un oficial saudit a oferit alte informații despre moartea lui Khashoggi.

Echipa venita de la Riad, alcătuită din15 membri ai serviciului secret saudit, ar fi vrut să-l sedeze și să-l transporte acasă. Khashoggi s-a opus cu îndârjire, a inceput să țipe și a fost sufocat.

Corpul lui, care nu a fost dezmembrat, a fost înfășurat într-un covor și transportat la un atreprenor de pompe funebre pentru înmormântare. Acesta a dispărut și este căutat de poliție.

După incident, unul dintre membrii echipei de agenți s-a îmbrăcat în hainele victimei și a ieșit din consulat pentru a sugera că dizidentul este în viață.

Colegii turci ai ziaristului cer să se facă dreptate.

Turan Kislakci, președintele Asociației Ziariștilor Turci și Arabi: „Vrem întregul adevăr. Au recunoscut că au ucis un om în consulat. Ne schimbă imaginea despre lume. Nici măcar misiunile diplomatice nu mai sunt sigure. Au spus că a murit în urma unei lupte. 15 contra 1? 15 oameni au murit chiar în ziua dispariţiei lui Jamal. Şi unde este corpul lui? Vrem să vedem corpul lui!”.

Poliția turcă îi caută cadavrul într-o pădure din apropierea consulatului saudit.

La Riad, 18 oameni au fost arestați și 5 oficiali au concediați. Printre ei se numără Saud al Qahtani, consilier la curtea regală și mâna dreaptă a Prințului mostenitor Mohamed bin Salman.

Qahtani ar fi fost creatorul și coordonatorul unei mini-armate,care posta pe rețelele de socializare mesaje defăimătoare la adresa celor care critică regimul.

Regele a ordonat și restructurarea serviciului de informații, misiune pe care i-a încredințat-o tocmai Prințului moștenitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite