Țara Galilor, prima națiune din Regatul Unit care își atinge obiectivul de vaccinare

Campanie de vaccinare în Țara Galilor
Campanie de vaccinare în Țara Galilor
12 februarie 2021, 13:50

Intrată din nou în carantină pentru a stopa un al treilea val foarte virulent de coronavirus, atribuit unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei, Marea Britanie contează pe vaccinarea masivă a populaţiei pentru a putea ridica treptat restricţiile, începând cel mai devreme din luna martie.

Guvernul premierului Boris Johnson şi-a stabilit ca obiectiv să administreze până la jumătatea lunii februarie o primă doză de vaccin celor patru grupe prioritare – aproximativ 15 milioane de persoane: vârstnicii de peste 70 de ani, îngrijitorii lor, angajaţii căminelor de bătrâni şi rezidenţii acestora.

„Există 740.000 de persoane în Ţara Galilor în aceste patru grupe, iar 689.000 dintre ele au fost deja vaccinate până miercuri seara”, a indicat premierul galez Mark Drakeford, pentru BBC.

„Ne aşteptăm, când vom avea cifrele pentru ziua de ieri (joi), să fi depăşit de departe pragul de 700.000”, a adăugat el. „Ştim că toţi cei care mai trebuie să fie vaccinaţi au primit o invitaţie să vină aici la sfârşitul zilei de vineri sau cel mai târziu în weekend”, a mai precizat Drakeford.

El a subliniat că ritmul de vaccinare se va încetini puţin în cursul următoarelor două săptămâni din cauza scăderii aprovizionărilor cu vaccin, dar se va intensifica în martie.

În total, peste 13,5 milioane de persoane în Regatul Unit au primit deja o primă doză a vaccinului AstraZeneca/Oxford sau Pfizer/BioNTech, cele două administrate în prezent în ţară.

Cotidianul The Guardian afirmă totuşi vineri, citând un sondaj al asociaţiei profesionale din domeniu, că peste 400.000 de persoane din 656.000 care îngrijesc la domiciliu persoane vârstnice sau vulnerabile nu au primit prima doză de ser.

Britanicii acceptă în general să se vaccineze. Reticenţa este mai mare la minorităţi.

În acest context, Serviciul public de sănătate , NHS, difuzează videoclipuri în diferite limbi sau face apel la celebrităţi precum starul Elton John pentru a susţine campania de imunizare.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Elton John și textierul său, Bernie Topin, au primit Premiul Gershwin