Ar putea fi afectată Petromidia Năvodari de suspendarea conductei petroliere CPC? Răspunsul KazMunaiGas International

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
6 iulie 2022, 18:10

„În contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind o posibilă suspendare a operaţiunilor Consorţiului Caspian Pipeline – CPC pe teritoriul Federaţiei Ruse, Grupul KMG International doreşte să precizeze că orice suspendare a activităţilor CPC nu va afecta aprovizionarea cu ţiţei a rafinăriei Petromidia. Ponderea ţiţeiului de tip CPC în reţetele de obţinere a produselor petroliere in cadrul rafinăriei este una scăzută, comparativ cu alte tipuri de ţiţei utilizate în mod curent. În prezent, cea mai mare unitate de profil din România – Petromidia Năvodari funcţionează la capacitate optimă, în acord cu planurile de producţie aprobate pentru acest an”, informează, miercuri, Departamentul de Comunicare si Relatii Publice al KazMunaiGas (KMG) International.

Grupul petrolier menţionează că  divizia de aprovizionare cu materii prime şi de comercializare a produselor petroliere „are experienţa şi capacitatea necesare pentru identificarea şi asigurarea aprovizionării cu ţiţei a rafinăriei Petromidia, în orice context”.

KMG International precizează că va continua să furnizeze carburant pe piaţa românească.

„Eventuale măsuri privind activitatea CPC nu vor influenţa piaţa produselor petroliere din România, Grupul va continua să îşi onoreze obligaţiile contractuale şi livrările de carburanţi”, menţionează sursa citată.

Agenţia de presă Reuters a relatat, miercuri, că o instanţă de judecată din Federaţia Rusă a dispus suspendarea pentru 30 de zile a activităţii Caspian Pipeline Consortium (CPC), care transportă petrol din Kazahstan către Marea Neagră şi care este una dintre cele mai mari conducte petroliere din lume.

„Orice sincopă în funcţionarea CPC ar pune şi mai multă presiune pe piaţa mondială a petrolului, care se confruntă cu una dintre cele mai grave crize de aprovizionare de la embargoul privind petrolul din lumea Arabă din anii 1970”, scriu jurnaliştii de la Reuters.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite