„Ar fi trebuit Simona Halep să renunțe?” Reacții după ce semifinala de la Miami Halep-Pliskova a fost întreruptă de mai multe ori din cauza ploii

29 martie 2019, 21:21

Halep a început turneul de la Miami de pe locul 3 WTA, iar semifinala jucată în Florida a propulsat-o, momentan, pe a doua poziţie mondială, la numai 239 de puncte de liderul Osaka.

„Am stat două luni fără să joc şi nu am crezut că voi fi, din nou, atât de aproape, atât de repede. Este o mare provocare dar îmi place să joc sub presiune” – a declarat sportiva.

Locul doi virtual, ocupat, acum, de Simona îi poate fi luat de Pliskova în cazul în care aceasta cucereşte titlul la Miami. În semifinala cu cehoaica, organizatorii au luat decizia controversata de a relua meciul după orele 1 noaptea.

„Aproape de o înfrângere sigură, Halep ar fi trebuit să renunţe la un meci în care era condusă cu set şi 5-0 ?” s-a întrebat Ben Rothenberg de la „The New York Times”.

„Dacă meciul risca să fie amânat pentru câteva ore sau o zi, în condițiile în care Halep mai avea maximum 2-3% șanse să câștige, era bine ca partida să rămânâ indecisă ?” a pus problema editoralistul american.

Majoritatea internauților au ironizat întrebarea lui Rothenberg și i-au dat exemple atât din tenis, cât și din alte sporturi, în care sportivii nu au renunțat la luptă, indiferent de scor.

Colin Mosley i-a răspuns jurnalistului : „Simona a fost condusă cu 1-5 în setul doi al meciului cu Wang, iar apoi a câștigat 6 game-uri la rând. Nimeni n-ar trebui să abandoneze un meci, indiferent cât e scorul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite