Șase drumuri naționale mai sunt închise din cauza vremii. Peste 30 de mii de locuinţe din 122 de localităţi, fără curent electric. Circulaţia autovehiculelor prin punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene din oraşul Isaccea a fost reluată

29 ianuarie 2023, 07:16

ACTUALIZARE Circulaţia autovehiculelor prin punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene din oraşul tulcean Isaccea a fost reluată, duminică după-amiază, în condiţii normale, după ce în ultimele 24 de ore a fost restricţionată, din cauza ninsorii abundente din Ucraina. Reluarea traficului în Vama Isaccea a fost anunţată de Garda de Coastă, după ce sâmbătă autorităţile ucrainene au decis interzicerea pentru 24 de ore a circulaţiei autovehiculelor de mare tonaj pe traseul Reni – Odesa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a ninsorilor abundente.

Garda de Coastă le recomandă conducătorilor autovehiculelor care vor să ajungă în Ucraina să consulte aplicaţia traficonline, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a vedea în timp real timpii de aşteptare şi să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din ţara de destinaţie.

ACTUALIZARE Peste 30 de mii de locuinţe din 122 de localităţi au rămas fără curent electric. Din cauza copacilor căzuţi peste cablurile de electricitate sunt probleme în judeţele Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea.

15 stâlpi de electricitate și 83 de copaci au fost doborâți de viscol, în ultimele 24 de ore.

Echipele ISU, dar şi ale furnizorilor de energie electrică se află în teren pentru remedierea situației.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila şi Galați, pompierii salvatori au preluat 4 gravide, blocate în autoturisme și le-au transportat la cele mai apropiate spitale, precum și alte 2 persoane care aveau nevoie dializă.

ACTUALIZARE Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi sunt închise circulaţiei publice din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui informări transmise, duminică, de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sunt închise circulaţiei publice:

* DN 23 Brăila – Olăneasca, judeţul Brăila;

* DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

* DN 24D Băleni – Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Totodată, pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile (judeţul Buzău) – Brăila (judeţul Brăila) a fost restricţionat traficul pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, în judeţul Galaţi, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D (Băleni – limită cu Judeţul Vaslui), DN 25 (Hanu Conachi – Şendreni).

ACTUALIZARE CNAIR anunță că s-a reușit deschiderea circulației pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN 22 între Grădiștea și Brăila.

ACTUALIZARE În județul Buzău, rămâne în continuare închis  DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat, în rest, pe toate drumurile, se circulă fără restricții, a transmis Antonia Ioniță pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

 

 

ACTUALIZARE S-a reluat traficul pe DN25, între Şendreni şi Hanu Conachi, în judeţul Galaţi, a transmis Alina Salanți pentru Telejurnalul de la ora 14.00. Măsura vine la aproape 24 de ore după ce bucata de drum a fost închisă în totalitate. Se circulă acum, dar alternativ, aşa că şoferii sunt rugaţi să aibă răbdare.

 

 

ACTUALIZARE DN 25 din județul Galați este în continuare închis între Șendreni și Hanul Conachi și s-ar putea redeschide în jurul ore 16.00, a transmis Alina Salanți pentru Telejurnalul de la ora 12.00. La Galați mai este închis și DN24, între  Băleni și Tulucești.

 

 

ACTUALIZARE Șapte drumuri naționale mai sunt închise circulației la ora 12.00.

 

 

ACTUALIZARE Telejurnal ora 12.00: Peste 30 de mii de locuinţe din 122 de localităţi au rămas fără curent electric. Din cauza copacilor căzuţi peste cablurile de electricitate sunt probleme în judeţele Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea. 15 stâlpi de electricitate și 83 de copaci au fost doborâți de viscol, în ultimele 24 de ore. Echipele ISU, dar şi ale furnizorilor de energie electrică se află în teren pentru remedierea situației.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii salvatori au preluat patru femei însărcinate blocate în autoturisme și le-au transportat la cele mai apropiate unități sanitare. De asemenea, au preluat alte două persoane care necesitau dializă.

La acest moment se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru îndepărtarea zăpezii de pe şosele și deblocarea maşinilor rămase în zăpadă.

 

 

ACTUALIZARE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice 7 drumuri naționale:

DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;

DN 23A Gologanul – Ciorăști, județul Vrancea;

DN 23 Brăila, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;

DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați;

DN 11A Bârlad- Podu Turcului/județul Vaslui.

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICȚIONAT (auto cu masa mai mare de 7,5 tone):

– toate drumurile naționale din județul Brăila, mai puțin:

– DN 21 (DE 584) Brăila – limita cu județul Ialomița;

– DN 2B Brăila – limita cu județul Buzău.

– în județul Galați, pe următoarele drumuri naționale: DN 24D(Băleni – limită cu Județul Vaslui), DN 25( Hanu Conachi –Tecuci) și DN 26(Galați – Gănești).

ACTUALIZARE Vremea face probleme şi în Ucraina. Circulaţia maşinilor de mare tonaj a fost interzisă între Odessa şi Reni din cauza viscolului şi ninsorilor abundente. Camioanele NU mai pot trece prin punctul de frontieră Isaccea până la redeschiderea circulaţiei din ţara vecină.

ACTUALIZARE În județul Vrancea sunt închise în continuare cinci tronsoane de drumuri naționale și 15 drumuri județene, a transmis Antonia Ioniță la ora 10.00 pentru Info Plus. Nu mai sunt restricții de tonaj. În județul Buzău a rămas închis DN 22 între Râmnicu Sărat și limita cu județul Brăila. ISU Vrancea, unde situația este în continuare destul de dificilă și se menține starea de alertă, și serviciile voluntare pentru situații de urgență au intervenit în cursul nopții pentru deszăpezirea a 17 autoturisme rămase înzăpezite.

 

 

ACTUALIZARE DN 25 rămâne închis, a transmis Alina Salanți pentru Telejurnalul de la ora 10.00. La ieșirea din Șendreni, troienele sunt și de jumătate de metru, ceea ce face dificilă circulația pe porțiunea de drum Șendreni – Hanul Conachi.

 

 

ACTUALIZARE Codul Galben de ninsoare, care viza 14 judeţe din sud-estul ţării şi Capitala a expirat la ora 10.00.

ACTUALIZARE CNAIR anunță că nu sunt sectoare de autostradă închise circulației. S-a deblocat circulația și se circulă cu restricție de tonaj (3,5 t) pe DN 2 între Ciocârlia (Jud Ialomița) și Poșta Câlnău (Jud Buzău).

ACTUALIZARE Mai multe maşini au rămas înzăpezite în judeţul Neamţ iar oamenii au fost nevoiţi să solicite sprijinul autorităţilor pentru a putea continua drumul, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

ACTUALIZARE Directia Regională de Drumuri si Poduri Constanta anunță că în cursul nopții echipele D.R.D.P. Constanța au acționat cu 148 de autoutilaje pentru asigurarea circulației pe toată rețeaua de drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și au împrăștiat 1.306 tone de sare și 13.400 litri de clorură de calciu.

 

ACTUALIZARE În Brăila și Galați nu se circulă pe DN 25, care rămâne închis cel puțin până la ora 10.00, când expiră codul galben de viscol și ninsori, a transmis Alina Salanți pentru Telejurnalul de la ora 7.00.  Este închis de asemenea și DN 24D Băleni – Tulucești.

 

 

ACTUALIZARE În acest moment, în județul Buzău este închis doar drumul național 22 între Râmnicu Sărat și limita cu județul Brăila și șase drumuri județene, a transmis Antonia Ioniță pentru Telejurnalul de la ora 7.00.  În județul Vrancea, care se află în stare de alertă, sunt 7 drumuri naționale închise și 15 drumuri județene. În județul Buzău, mai multe mii de consumatori nu au curent electric de mai bine de 48 de ore. După miezul nopții, în Pufești, pe DN2, un TIR a derapat și a blocat carosabilul. Ambele sensuri de mers au fost blocate. Și în județul Buzău, în localitatea Oreavu, un TIR condus de un șofer turc a derapat, de asemenea blocând ambele sensuri. S-a intervenit cu utilaje pentru deblocare. Tot pe E 85, la Mihăilești,  a avut loc și o coliziune între două autoturisme.

 

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că duminică la ora 7.00, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice următoarele 9 drumuri naționale:

DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;

DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;

DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;

DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;

DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați;

DN 11A Bârlad/județul Vaslui – limită județ Bacău.

 

 

Şi în Capitală a mai nins, dar stratul de zăpadă nu este suficient de mare încât să creeze probleme majore în trafic.

 

 

CITIȚI ȘI:

Șoferii au vrut să circule și pe drumurile închise. Un autocar plin a vrut să treacă de filtrul poliţiştilor pe DN 25

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite