Aproximativ 4.000 de militari vor participa la parada de Ziua Națională a României, la Arcul de Triumf

22 noiembrie 2018, 17:48

Pentru parada de 1 Decembrie vor fi mobilizate peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave.

Pe sub Arcul de Triumf din București vor trece 500 de militari din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Festivitățile vor începe la ora 08.00, cu o ceremonie militară și religioasă, depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase, la întâlniri cu militari veterani și veterani de război, la defilări, expoziții de tehnică militară de luptă și armament.

De Ziua Națională, la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Cea mai complexă transmisiune de televiziune dedicată Centenarului, Parada militară de la Arcul de Triumf se vede în direct, la TVR, sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 10.00.

Televiziunea Română deschide ziua cu emisiuni și Ediții speciale dedicate Centenarului.

La ora 15.00, TVR va transmite în direct Parada militară de la Alba Iulia.

De la 20.30 veți putea urmări un Telejurnal special din Alba Iulia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite