Aproximativ 300 de persoane cu dizabilități protestează în fața Ministerului Muncii

22 august 2017, 13:35

Protestatarii spun că angajații cu dizabilități vor ajunge șomeri.

Sunt aproximativ 300 de persoane în fața Ministerului Muncii – persoane cu dizabilități care vor să intre să stea de vorbă cu ministrul Lia Olguța Vasilescu.

Oamenii sunt nemulțumiți că de la 1 septembrie ar urma să intre în vigoare OUG 60/2017, prin care unitățile protejate, înființate în ultimii ani, care au angajate persoane cu dizabilități, nu vor mai putea să își comercializeze bunurile pe care le produc către firme. Înainte ca această OUG să intre în vigoare, firmele care aveau peste 50 de angajați aveau două opțiuni: fie angajau persoane cu dizabilități în cuantum de 4% din totalul angajaților, fie cumpărau bunuri și servicii de la unități protejate și erau scutiți de acestă plată către stat. O dată cu intrarea în vigoare a acestei OUG, firmele vor fi obligate să plătească 100% din salariul minim pe economie dacă nu angajează 4% din totalul angajaților persoane cu dizabilități, a transmis corespondentul TVR Mădălina Samoilă.

Ministerul Muncii susține că această măsură este menită să încurajeze angajările persoanelor cu dizabilități în sistemul de stat și în cel privat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite