Aproximativ 25 de TIR-uri așteptau, joi dimineață, în Vama Giurgiu. Vameșii se așteaptă ca traficul să crească de Paște

13 aprilie 2017, 09:16

Din cauza unei schimbări recente a legislaţiei din Bulgaria, taxa de drum nu mai poate fi plătită decât în vamă. Iar pentru cei care achită cu cardul, există un singur ghişeu. De aceea, zilele trecute sau fost cozi de TIR-uri de 6-7 kilometri. La benzile pentru autoturisme nu au apărut probleme.

25 de TIR-uri așteptau, joi dimineață, în Vama Giurgiu. Controlul durează aproximativ 10 minute, spun șoferii. Problema este la vama bulgară, unde petrec 20-30 de minute. Pe banda de autorutisme este liber, a transmis din Vama Giurgiu corespondentul TVR Daniel Dude.

Vameşii verifică documentele de călătorie ale tuturor persoanelor şi consultă mai multe baze de date – Sistemul de informaţii Schengen, baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate sau pierdute şi bazele de date naţionale.

În ultimele zile au intrat sau au ieșit din țară cu 30% mai multe persoane decât într-o perioadă obișnuită. Cea mai aglomerată a fost Vama Nădlac, unde s-a înregistrat un trafic dublu. Iar vameșii se așteaptă ca cifrele să crească pentru că mulți se întorc acasă ori pleacă peste hotare să petreacă Paștele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite