Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, fără curent electric sâmbătă

Kiev
Kiev
26 noiembrie 2022, 13:51

 

Reparaţiile pentru restaurarea întregii reţele ar urma să fie finalizate în 24 de ore, a precizat administraţia militară din Kiev, conform căreia în acel moment toate sistemele de încălzire ar trebui să funcţioneze din nou.

În acelaşi timp, potrivit consilierului prezidenţial Kirilo Timoşenko, alimentarea cu electricitate a fost restabilită în oraşul Herson, din sudul Ucrainei, după eliberarea sa la începutul lunii de sub ocupaţia rusească.

 

 

Oraşul era fără electricitate, încălzire centralizată şi apă curentă de când forţele ucrainene l-au eliberat la 11 noiembrie.

Miercuri, Rusia a lansat zeci de rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, producând daune severe.

Electricitatea, apa şi încălzirea au fost întrerupte în multe zone din ţară, existând temeri majore că astfel de servicii cruciale riscă să nu funcţioneze corespunzător în lunile friguroase care urmează.

Autorităţile ucrainene restabilesc treptat alimentarea cu electricitate, ajutate şi de reconectarea celor patru centrale nucleare ale ţării, dar milioane de persoane sunt încă lipsite de căldură şi curent electric, după aceste atacuri aeriene ale Rusiei, cele mai devastatoare de la începutul războiului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă