Aproximativ 100 de români, abandonaţi pe Aeroportul Amman, din cauza vremii. O parte dintre ei s-au întors acasă cu alte curse, iar alții urmează să ajungă curând în țară

7 decembrie 2022, 11:38

Oamenii ar fi trebuit să plece de pe Aeroportul din Amman la ora 5.30 dimineață. Aeronava Tarom care venea de la București cu alți pasageri și care ar fi trebuit să-i preia și pe cei din Iordania nu a mai aterizat din cauza ceții. Astfel că s-a întors în România după ce a făcut o escală la Larnaca. Pasagerii români rămași în aeroportul din Amman s-au trezit fără posibilitatea de a se întoarce acasă. Mai mult, reprezentanții Tarom le-ar fi recomandat să se descurce pe cont propriu, fără nicio altă explicație.

CARMEN MOCANU, pasager: Nu a venit nimeni să vorbească cu noi, au venit autoritățile iordaniene care au spus să părăsim aeroportul. Noi ne-am unit și refuzăm să ieșim din aeroport. Nu este în regulă cu ceea ce se îmtâmpla aici, ca și cetățeni români, companie românească să nu-și preia pasagerii.

Reprezentanții Tarom  spun că se iau toate măsurile pentru ca pasagerii afectați să simtă cât mai puțin impactul acestei probleme. Și anunță că, în funcție de situație, aceștia vor fi aduși în țară cu alte zboruri, sau vor primi cazare până la rezolvarea cazului.

CARMEN MOCANU, pasager: Oamenii vor să ajungă acasă, trebuie să ajungă la locurile de muncă, nu este nimeni mulțumit de această situație.

38 dintre românii care ar fi trebuit să plece dimineață din Amman fac parte dintr-un grup de turiști ai unei agenții. O parte dintre ei se vor întoarce în țară până la finalul zilei.

ALIN BURCEA – proprietar agenție de turism: Cu ajutorul celor de la Tarom, din Bucureşti, de aici, i-am relocat pe patru zboruri cu diverse companii aeriene, unde am găsit locuri, unde s-a putut. Vor fi preluați de către agenţia noastră parteneră de acolo, îi ducem la hotel și de acolo îi transferăm la zborurile pe care le au. Un grup mai mic de șase pleacă mâine.

Situația românilor rămași blocați pe aeroportul din Amman este urmărită și de Ambasada României în Regatul Hașemit al Iordaniei. Într-un comunicat, Ministerul de Externe de la București transmite că ambasada a luat legătura cu reprezentanții aeroportului pentru a se asigura că li se respectă drepturile cetățenilor noștri.

–––––––––––––––-

Potrivit unuia dintre pasageri, zborul a fost anulat din cauza ceții dense, iar acum cei 100 de români riscă să fie evacuați din aeroport.

„La ora 5.25 trebuia să ajungă la Amman o aeronavă TAROM, dar din cauza ceții nu a aterizat și s-a întors la București, după ce a făcut o escală la Larnaca. Nu a venit nimeni să vorbească cu noi, au venit autoritățile iordaniene care au spus să părăsim aeroportul. A venit chiar și un reprezentant al Taromului, dar care spune că nu știe nimic de cazare sau de o altă posibilitate de a zbura astăzi sau despre posibilitatea de a veni un avion.  Din partea consulatului României nu avem un răspuns concret deocamdată. Doar ni s-a spus că statul român nu ne poate ajuta deoarece nu se poate trimite după noi o aeronavă TAROM. Din câte am înțeles următorul zbor ar fi vineri. Noi ne-am unit și refuzăm să ieșim din aeroport”, a spus un pasager pentru TVR INFO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite