Aproximativ 10.000 de alergători sunt aşteptaţi să participe la Semimaratonul Bucureşti. Primii 150 de metri se va alerga cu mască de protecție

Aproximativ 10.000 de alergători sunt aşteptaţi să participe la Semimaratonul Bucureşti, programat în zilele de 4 şi 5 septembrie. La ediţia din acest an lipsesc atleţii de elită din străinătate, au anunţat, marţi, organizatorii, într-o conferinţă de presă.

31 August 2021, 14:35 (actualizat 31 August 2021, 14:39) |
Semimaraton Bucuresti / FOTO: https://team.hospice.ro/

"Noi aşteptăm aproximativ 10.000 de alergători la ediţia din acest an, mai exact 5.000 la probele de sâmbătă, şi alţi 5.000 duminică. Din cauza situaţiei pandemice avem mai puţini participanţi decât în anii trecuţi, dar avem şi cursele virtuale în care doritorii pot alerga încă două săptămâni, mai exact până pe 19 septembrie. Din cauza regulilor internaţionale în contextul pandemiei, la această ediţie nu vom avea sportivi de elită din străinătate. Dar premiile rămân aceleaşi. Ele în total se ridică la 11.000 de euro pentru toate probele din cadrul evenimentului. În plus, se va acorda şi de această dată un premiu de 1.500 de euro pentru recordul cursei. Ne bucurăm într-un fel că s-a întâmplat aşa pentru că pot şi sportivii noştri să încaseze aceste premii. Aşa că aşteptăm la start cât mai mulţi sportivi de la Federaţia Română de Atletism", a declarat preşedinta Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen.

În absenţa atleţilor străini, la cursă vor participa sportivi români precum Ancuţa Bobocel, Mădălina Florea sau Marius Ionescu.

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Cristian Ghiţă, a explicat motivul pentru care alergătorii la semimaraton vor fi nevoiţi să alerge primii 150 de metri cu măşti de protecţie.

"În weekend mi-aş dori să văd cât mai puţini spectatori şi cât mai mulţi oameni care aleargă. Misiunea noastră, ca minister, este să încurajăm sportul, să-i ajutăm pe oameni să găsească acele oportunităţi de a face mişcare. Vrem însă ca oamenii să poată face sport în condiţii de siguranţă. În ceea ce priveşte purtarea măştii pe primii 150 de metri, menţionez că în toate regulile se vorbeşte despre păstrarea distanţei de siguranţă între persoanele care participă la activităţi comune. Aşa că la punctul de start şi la cel de finiş, acolo unde inevitabil va fi aglomeraţie, avem rugămintea ca alergătorii să poarte masca de protecţie ca o măsură suplimentară de siguranţă. Este pentru binele tuturor. Evident că nu se poate purta pe tot parcursul cursei, dar la început cred că este important să se poarte această mască", a precizat Ghiţă.

Ediţia a 10-a a OMV Petrom Bucharest Half Marathon se va desfăşura în perioada 4-5 septembrie, la probele din cadrul competiţiei urmând să aibă acces atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate. Bucharest Running Club, organizatorul evenimentului, va suporta costurile pentru testarea participanţilor care nu sunt vaccinaţi anti-Covid.

La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Pentru persoanele care nu deţin niciun tip de document specificat, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris. Bucharest Running Club va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanţi, iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii. Nu vor fi acceptate şi nici decontate teste antigen efectuate anterior în altă parte.

Competiţia OMV Petrom Bucharest Half Marathon cuprinde în acest an mai multe curse de alergare de 5, 10, 21 kilometri şi ştafetă (6 km + 8 km + 7 km). Sâmbătă, startul se va da în zona Parcul Izvor la ora 9:00 în proba de 10 km şi la ora 10:45 pentru proba de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la ora 8:30, atât pentru semimaraton cât şi pentru ştafetă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI