Aproape un milion de bucureșteni, afectați de pana de curent de miercuri seara. Avaria a fost produsă de un întrerupător

2 noiembrie 2017, 09:07

Transelectrica precizează printr-un comunicat că “avaria înregistrată miercuri după-amiază în Staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului. Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală. Avaria a avut loc, miercuri 1 noiembrie, la ora 16.40, în staţia electrică 220/ 110 /10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. Precizăm că nu au avut loc deteriorări de echipamente în staţie. Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi de avaria înregistrată în reţeaua Transelectrica

Avaria s-a produs la ora 16. 40 şI le-a adus ucureştenilor o mulţime de neplăceri.

Cartierele din nordul Capitalei, dar şI cele din estul Capitalei au fost şI de această dată afectate de această pană majoră de curent la fel cum s-a întâmplat şI acum două săptămâni.

Locuitorii din Floreasca, Aurel Vlaicu, Pantelimon, Dristor sau Iancului au rămas pe întuneric. Pana majoră de curent  a afectat nu doar iluminatul stradal şi locuinţele bucureştenilor, ci şI clădiri de birouri cu mii de angajaţi sau spitale.

Probleme au fost şi la metrou, acolo unde alimentarea cu energie electrică s-a oprit în mai multe staţii. Asta nu a afectat însă circulaţia trenurilor, au precizat oficialii Metrorex.

La suprafaţă, în schimb, răbdarea şoferilor a fost greu încercată. Din cauza semafoarelor nefuncţionale, traficul a fost un coşmar timp de zeci de minute.

Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi.

Avaria este a doua în numai câteva zile.  Recent au rămas în beznă cartierele Obor şi Colentina, plus locuitorii din Otopeni şi Afumaţi. Penele majore de curent, care se tot repetă În Bucureşti, sunt puse de specialiştii în energie pe seama lipsei de investiţii în acest sector.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite