Aproape trei sferturi dintre angajaţii nevaccinaţi din învăţământ nu intenţionează să se vaccineze curând, potrivit unui sondaj al sindicatelor

Vaccinare împotriva coronavirusului
Vaccinare împotriva coronavirusului
12 noiembrie 2021, 18:08

Pe categorii, în ceea ce priveşte personalul didactic nevaccinat, 73,7% din profesorii nevaccinaţi au precizat că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, ceilalţi 26,3% din profesorii nevaccinaţi susţinând că se vor vaccina în curând.

În ceea ce priveşte cea de-a doua categorie, cea a personalului didactic auxiliar, 71,1% din totalul personalului didactic auxiliar nevaccinat au răspuns că nu au de gând să se vaccineze în perioada următoare, restul de 28,9% precizând că intenţionează să se vaccineze în perioada următoare.

Referitor la cea de-a treia categorie de angajaţi din învăţământ nevaccinaţi, personalul nedidactic, 69,5% dintre aceştia au susţinut că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, iar restul de 30,5% au menţionat că intenţionează să se vaccineze în curând.

Cumulat, cele trei categorii profesionale de angajaţi nevaccinaţi din sistemul de învăţământ (personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic) care au răspuns că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare au o medie de 71,4% de intenţie de a nu se vaccina.

Sondajul a fost realizat de FSE Spiru Harert în perioada 10-12 noiembrie.

Referitor la zona în care se află unitatea angajatoare a respondenţilor, 39,6% provin din oraşe mari, 27,7% provin din oraşe mici, iar 32,7% provin din mediul rural.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite