Aproape jumătate dintre români consideră smartphone-ul partenerului principalul duşman al relaţiei

FOTO: knowledge.wharton.upenn.edu
FOTO: knowledge.wharton.upenn.edu
22 mai 2018, 16:54

Ceva mai ponderaţi, germanii invocă şi ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, însă în proporţie de doar 32%.

În Italia însă lucrurile stau diametral opus. Locuitorii din Peninsulă se declară ca fiind foarte geloşi în proporţie de 65%, însă motivele sunt total diferite. În ţara personajelor din celebra dramă shakespeariană “Cei doi tineri din Verona”, adevărate drame se nasc în continuare în cazul apariţiei unei alte persoane în cadrul relaţiei şi doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potenţial rival.

În nordul Europei, lucrurile rămân reci şi raţionale. În Suedia, de exemplu, 73% dintre participanţii la studiu par să trăiască într-o armonie desvârşită. Doar 11% sunt preocupaţi ocazional de o potenţială relaţie a partenerului lor şi numai 16% sunt deranjaţi de timpul pe care cel de lângă ei şi-l petrece cu ochii în ecranul smartphone-ului. În urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnaţi drept cei mai lipsiţi de gelozie europeni.

În general, populaţia Europei pare să se împartă în trei grupuri: 30% dintre cei intervievaţi sunt uneori geloşi pe o eventuală a treia persoană care ar putea interveni în cuplu. Grupul celor care simt ca rivalizează cu telefonul mobil este cu doar 3 procente mai mic. Restul de 43%, deşi s-au declarat geloşi, nu au putut să se hotărească asupra motivului principal.

Rezultatele fac parte din studiul  “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite