Doctorate sub semnul întrebării. La Academia de Poliție, 55 de teze din 149 vor fi trimise Comisiei de Etică pentru verificarea suspiciunilor de plagiat

Aproape jumătate dintre lucrările de doctorat eliberate de Academia de Poliție trezesc suspiciuni de plagiat. S-au verificat doar cele obținute după 2011, pentru care există varianta în format electronic. Cele mai multe sunt ale angajaților din ministerul de Interne. Verificările au fost cerute de șefa instituției, care a vrut să știe câți dintre subordonații săi câștigă, pe merit, indemnizația de doctor.

19 Noiembrie 2018, 21:30 (actualizat 19 Noiembrie 2018, 22:03) |
Doctorate sub semnul întrebării
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Încă din luna mai, ministrul Carmen Dan a cerut Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" să verifice câți dintre cei cu diplome de doctor și-au obținut titlul academic corect. Din 149 de teze finalizate după 2011, 55 vor fi trimise Comisiei de Etică pentru verificarea suspiciunilor de plagiat. Şi nu sunt analizate toate doctoratele, pentru că o parte din lucrări nu sunt în posesia Academiei.

Aproape 70 de lucrări au fost cerute din nou autorilor.

Şi mai multe probleme sunt cu doctoratele obținute înainte de 2011.

Tezele care există în forma clasică, pe hârtie, nu pot fi analizate cu softul antiplagiat. Aşa că, pe moment, cei care au devenit doctori înainte de 2011, când tezele nu trebuiau depuse şi în format electronic, scapă de verificări.

Potrivit unor surse autorizate, analizarea unei lucrări de doctorat în comisia de etică durează 15 zile. Autorul unei teze care a trezit suspiciuni trebuie notificat și poate transmite un punct de vedere în 60 de zile.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI