Aproape de Ultimul Rege, pe ultimul său drum

16 decembrie 2017, 21:11

Piața Palatului a devenit neîncăpătoare atunci când sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost coborât din Sala Tronului.

Încă de dimineață, mii de oameni au venit cu flori și candele și s-au așezat în liniște în spatele gardurilor, ca să își ia rămas bun de la Majestatea Sa.

Unii s-au urcat pe geamurile de la Biblioteca Universitară, alții pe stațiile de electricitate, sau și-au adus scaune de acasă doar ca să poata privi cortegiul și să își plece capul în fața ultimului Rege.

Puțini și-au putut stăpâni lacrimile când soldații din Garda de onoare au așezat sicriul pe afetul de tun, iar mulțimea a început să aplaude.

Regele părăsea Palatul pentru totdeauna.

Unii au întrerupt lucrul doar ca să iasă în fața cortegiului funerar, alții au aruncat flori de la ferestre. Cu capul plecat, fiecare și-a luat rămas bun de la Regele Mihai în felul lui. I-au așternut un drum de flori până la Patriarhie și înapoi, spre Gara Regală.

Oamenii s-au adunat apoi în parcul din Piața Unirii, unde pe un ecran uriaș a fost trasmisă slujba de la Patriarhie.

Românii și-au dorit ca măcar pe ultimul drum Regele să nu fie singur. Așa că pe tot traseul până la Arcul de Triumf i-au strigat numele.

Mașina în care se afla sicriul cu trupul Majestății Sale și cea în care a fost depusă coroana regală au străbatut Piața Unirii, Piața Universității, apoi au trecut prin Piața Romană, Piața Victoriei, pe la Arcul de Triumf și de acolo pe șoseaua Kiseleff, până la Gara Regală.

Cortegiul a fost escortat de polițiști pe motociclete, iar de la Arcul de Triumf și de jandarmi călare.

Și în Gara Regală Băneasa au răsunat aplauzele oamenilor care l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum. La fel și în gările din Chitila, Titu și Pitești, pe unde a trecut trenul regal care a transportat sicriul la Curtea de Argeș.

Sute de persoane l-au așteptat la Curtea de Argeș, acolo unde Majestatea și-a găsit liniștea pe pământul românesc pe care l-a iubit atât de mult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite