Aproape 70 de mii de hectare au fost distruse de incendii în California

Incendiile din California devastează nu doar vegetația și casele oamenilor, ci și infrastructura. În comitatele cele mai afectate din nord-vestul statului american, echipele de intervenție au probleme mari în a comunica unele cu altele. Autoritățile au dat publicității imagini desprinse parcă din filmele SF.

12 Octombrie 2017, 14:41 (actualizat 12 Octombrie 2017, 14:58) Știrile TVR |

Poliția, ambulanța și pompierii au patrulat chiar și prin zonele cuprinse de flăcări în căutarea oamenilor care ar fi putut rămâne blocați în case.

Mulți oameni nu avut cum să primească mesajele automatizate de avertizare sau evacuare. Soluția era exact același sistem despre a cărui introducere se discută acum în România.

Nemaifuncționând liniile terestre pentru telefonia fixă, cei ce nu aveau serviciul automatizat de avertizare prin telefonia mobilă, nu au putut fi anunțați, explică șeriful comitatului Sonoma.

Peste 70 de antene de telefonie mobilă au fost distruse. Și de aceea rudele nu știu unele de altele.

Unii pompieri și salvatori văd prăpădul de sus și de multe ori camerele speciale arată amploarea dezastrului.

Guvernatorul Jerry Brown spune că este unul dintre cele mai mari incendii din istoria Californiei ți că încă nu a trecut greul. Costurile vor fi foarte mari. Președintele a declarat stare de dezastru, dezastru natural major, și împreună cu (situațiile precedente din) Texas, Florida și alte părți, vor fi zeci de miliarde. Așa că trebuie să ne pregătim să rezolvăm această situație și să ne pregătim pentru cele ce vor urma anii viitori.

Orașul Santa Rosa din comitatul Sonoma, cea mai mare așezare din această zonă viticolă a Californiei, este cel mai afectat.

Dar pagubele pe întreaga regiune sunt imposibil de estimat. Până acum flăcările au pârjolit o suprafață de aproape 70 de mii de hectare - vii, păduri, vegetație, locuințe.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 34°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 29°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 32°C 33°C
BRASOV 26°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI