Aproape 40 de mii de oameni au murit în seismele din Siria și Turcia. O fetiță de 6 ani a fost scoasă de sub dărâmături după 178 de ore. În unele zone, operațiunile de căutare s-au oprit

13 februarie 2023, 18:30

O fetiță de numai 6 ani a fost scoasă de sub dărâmături după 178 de ore. După ce au predat-o medicilor, salvatorii au continuat să sape după sora cea mare a fetiței.

La o femeie, salvatorii au ajuns după 175 de ore de la cutremur. Era slăbită, dar își va reveni.

Echipele folosesc tehnică de vârf în timpul operațiunilor de căutare, dar câteodată își pun nădejdea și în cățeii special antrenați pentru asta.

Deși drumurile au fost distruse de seism, convoaiele umanitare au reușit să ajungă în sudul Turciei.

Se ridică spitale de campanie ca acesta din provincia Hatay, dar și corturi pentru sinistrați.

Dincolo de graniță, în Siria, zonele distruse de seism nu sunt atât de animate.

Fadel Ghadab: „Aici nu a scăpat nimeni. Am venit doar să le căutăm trupurile ca să-i îngropăm.”

Trimisul special ONU pentru situații de urgență care a vizitat regiunile distruse de cutremur din Siria a declarat că etapa căutărilor se apropie de sfârșit.

O veste care a căzut ca un trăsnet peste oameni ca Nader Fadil, care și-a pierdut soția și cei doi copii. Naram, Nour şi mama lor sunt încă sub dărâmături.

„I-am căutat două zile. Am săpat doua zile că să ajungem la ei.”

Prioritatea organizațiilor umanitare ajunse în nordul Siriei este să asigure adăpost, hrană și asistență psihosocială sinistraților.

Geir Pedersen, trimis special ONU: „ONU va face tot ce poate ca să sprijine poporul sirian în această criză. Am spus autorităţilor că trebuie să intervenim în toate regiunile afectate şi pot spune că guvernul sirian ne-a asigurat că ne va sprijini.”

Atât în Siria cât și în Turcia, în unele regiuni, operațiunile de căutare s-au oprit și s-a trecut la îndepărtarea mormanelor de moloz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă