Aproape 200 de mii de credincioși s-au închinat la racla Cuvioasei Parascheva, la Iași, până în ajunul sărbătorii. Bucătăresele au preparat zeci de mii de sarmale pentru praznic

13 octombrie 2023, 16:12

Aglomerația nu i-a speriat pe credincioșii veniți la Iași din toate colțurile țării. Chiar dacă au stat în picioare cu orele, toată obosela se șterge când ajung în fața raclei.

Aproape 200.000 de pelerini s-au închinat în ultima săptămână la moaștele Sfintei Parascheva. Printre credincioși au fost și mulți copii și tineri.

Mâine va avea loc Sfânta Liturghie, oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Se estimează că 90.000 de credincioși vor fi prezenți.

După Sfânta Liturghie, oamenii vor fi așteptați la masa pelerinilor, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Pentru ei au fost pregătite zeci de mii de sarmale.

De 10 ani, sarmalele pentru pachetele pe care le primesc pelerinii sunt pregătite la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Iaşi, sub atenta monotorizare a bucătăresei șefe.

Fiecare pelerin va primi câte 6 sarmale, fructe, apă şi suc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite