Aproape 17.000 de angajați ai MAI sunt gata să intervină în județele afectate de vremea rea

5 februarie 2020, 19:51

„Poliția să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare. Acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise, dar cu informarea prealabilă a populației. Vă solicit să asigurați permanența la primării, să identificați spații de cazare pentru persoanele aflate în dificultate, să monitorizați persoanele aflate în stare de risc, mă refer inclusiv la oamenii fără adăpost și să luați măsurile necesare pentru a evita situații de pierderi de vieți omenești”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în timpul ședinței.

Ministerul Educației a anunțat că joi vor fi suspendate cursurile în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița.

Inspectoratele școlare au luat decizia în urma atenționărilor meteorologilor.

Situația este următoarea: Brăila – 102 unități de învățământ, Buzău – 155 unități de învățământ, Călărași – 97 unități de învățământ, Ialomița – 93 unități de învățământ. Vor fi suspendate cursurile la Liceul „Liviu Rebreanu” și la Școala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea Bălan, județul Harghita.

În Tulcea, cursurile vor fi suspendate la unitățile de învățământ din județ, cu excepția municipiului.

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică Cod Roșu, valabilă până joi dimineață, la ora 08.00, de viscol puternic și vizibilitate redusă spre zero.

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare și va fi viscol puternic.

Fenomene asemănătoare vor afecta județele Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

Pentru joi, până la ora 15.00, a fost emisă avertizare meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată, pentru sud-estul țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă