Aproape 1,4 milioane de copii din România se află la risc de sărăcie sau excluziune socială. SOS Satele Copiilor a lansat o campanie de strângere de fonduri

Copilărie în sărăcie
Copilărie în sărăcie
2 noiembrie 2020, 10:49

Potrivit unui comunicat transmis luni de SOS Satele Copiilor din România a lansat o campanie de strângere de fonduri, „Ajută copiii cei mai afectați de pandemie”, pentru a atrage atenția asupra efectelor nevăzute ale crizei coronavirus și a impactului negativ puternic pe termen mediu și lung asupra copiilor vulnerabili.

Printr-un SMS cu textul „MAMA” la 8864, oricine se poate alătura cauzei SOS Satele Copiilor cu o donație de doar 4 euro lunar, pentru copii. Donatiile se pot face și pe website-ul asociației www.sos-satelecopiilor.ro.

„În România, 1,38 milioane de copii se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceștia, peste 700.000 trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Aceste cifre sunt cu atât mai dramatice în contextul crizei Coronavirus, când categoriile sociale vulnerabile au devenit și mai expuse”, arată SOS Satele Copiilor din România.

Pe măsură ce pandemia și criza economică se adâncesc, copiii sunt și mai supuși riscurilor: inegalitățile sociale și discriminarea devin mai puternice, crește riscul de abuz, neglijare sau exploatare și, în egală măsură, crește riscul separării copiilor de familie din cauza sărăciei.

Mai mult, în mediul rural, odată cu închiderea școlilor, majoritatea copiilor nu au acces la educație, în lipsa dispozitivelor și a condițiilor de studiu propice. Totodată, spun cei de la SOS Satele Copiilor, pentru familiile numeroase care locuiesc într-o singură cameră, fără acces la apă curentă sau căldură, este imposibilă menținerea unor măsuri de igienă corecte, izolarea sau prevenirea răspândirii bolii în cadrul unei familii.

„Realitatea multor familii s-a schimbat în mod dramatic în ultimele opt luni în România. În timp ce mulți dintre noi am început să ne adaptăm, pentru sute de mii de copii, noua normalitate înseamnă mai puține mese calde sau mai puține lemne de foc, înseamnă să fie rupți complet de școală și izolați mai mult decât au fost vreodată. Părinții care se bazau doar pe venituri din munca necalificată sau cu ziua sunt mai neputincioși ca niciodată. ” Diana Podaru, director general SOS Satele Copiilor România

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă