Sfârșit de parteneriat. Apple a renunțat la parteneriatul de 15 ani cu Intel

Apple și Intel sfărșit de colaborare
Apple și Intel sfărșit de colaborare
11 noiembrie 2020, 08:54

Apple este al patrulea cel mai mare producător de PC-uri în funcție de livrări, conform unei estimări Gartner, așa că planul de a utiliza propriile cipuri în întreaga sa gamă de laptopuri și desktopuri, anunțat pentru prima dată în iunie, este o lovitură pentru Intel.

Cipurile Apple se bazează pe tehnologia ARM, spre deosebire de arhitectura x86 pe care o folosesc cipurile Intel. ARM a fost inițial concepută pentru dispozitive mobile, iar cipurile construite cu design-uri ARM sunt mai eficiente, ducând la o durată mai mare de viață a bateriei. Pe un laptop, asta ar putea însemna câteva ore în plus departe de priză.

Dar acesta este doar un motiv pentru care Apple își schimbă procesoarele.

Un alt motiv este strategia Apple, de a deține tehnologii de bază. CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus frecvent că firma are o „strategie pe termen lung de a deține și controla tehnologiile primare din spatele produselor pe care le realizăm”.

Apple a investit mult în departamentul său de procesoare, inclusiv cu achiziții majore, începând cu cele 278 milioane de dolari pentru PA Semi în 2008, și, cel mai recent, 1 miliard de dolari pentru o parte din divizia modem a Intel, în 2019. Și-a construit propriile procesoare pentru iPhone, iPad și Apple Watches din 2010. Acum aduce aceeași tehnologie pe laptopuri și desktopuri.

Apple pretinde că procesoarele sale permit performanțe mai bune și o durată mai mare de viață a bateriei decât ar putea realiza folosind cipurile Intel.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite