APLICAȚIA ICC AOKpass | Air France lansează o aplicație mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID-19 necesar călătoriei cu avionul

Avion Air France
Avion Air France
4 martie 2021, 13:08

Aplicaţia „ICC AOKpass”, dezvoltată de MedAire/SOS internaţional poate fi descărcată pe smartphone-uri şi permite pasagerilor să înregistreze în siguranţă rezultatele testului COVID-19 efectuat într-un laborator partener.

„Odată ajunşi la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid şi respectă reglementările ţării de destinaţie, printr-o reţea securizată care foloseşte tehnologia blockchain”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, perioada testării acestei soluţii digitale va începe pe 11 martie 2021 şi va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-a-Pitre (Guadelupa) şi Fort-de-France (Martinica).

„Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcţionalitatea aplicaţiei în timp real şi pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicaţia mobilă. Air France va împărtăşi acest feedback celorlalte companii din alianţa Skyteam, care testează în prezent diverse soluţii pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legătura cu COVID-19”, se mai spune în comunicat.

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance şi Biogroup din Franţa.

Compania Air France are peste 45.000 de angajaţi. Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia formează grupul Air France-KLM. Air France şi KLM sunt membri ai alianţei SkyTeam, care are în total 19 companii aeriene partenere.

ICC AOKpass a fost co-fondat de Camera Internaţională de Comerţ (ICC) şi de lideri mondiali în industria serviciilor de sănătate şi certificare, International SOS şi SGS Group.

MedAire, filială a International SOS, este partener al industriei aviaţiei din 1985. MedAire oferă soluţii integrate de sănătate şi siguranţă pentru peste 150 dintre cele mai mari companii aeriene din lume şi pentru peste 4.000 de avioane private, inclusiv 75% care operează pentru Fortune 100.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă