Aplicația care ajută în lupta cu ambrozia. Consultații medicale online pentru alergici

19 august 2020, 20:47

Ambrozia, cea mai alergenă plantă cunoscută la noi, devine periculoasă de la jumătatea lui august, din momentul în care înflorește. â

Terenurile virane din mijlocul localităților, din apropierea zonelor de case sau a cartierelor de blocuri, necurățate la timp, devin principala sursă de neplăceri pentru cei care au dezvoltat alergie la ambrozie.

În cazurile severe, alergia generează și dificultăți de respirație ori senzație de sufocare, specifică astmului. Astfel de simptome nu trebuie să îi pună imediat în gardă pe cei care s-ar putea gândi la manifestări specifice infectării cu noul coronavirus.

Specialiștii spun că tabloul clinic este total diferit.

Autoritățile județene din Timiș au lansat la începutul verii o platformă online, unde cetățenii pot face sesizări cu privire la terenurile virane acoperite de ambrozie.

Astfel, administrațiile locale pot interveni, inclusiv prin aplicarea de amenzi proprietarilor care nu și-au curățat parcelele.

În cadrul acesteia, se vor acorda și consultații medicale online persoanelor care au nevoie de îndrumare de specialitate din cauza alergiei la ambrozie.

Potrivit datelor publicate de autorităţi anul trecut, aproape jumătate de milion de români suferă de alergie la polenul de ambrozie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite