Aplauze și lacrimi pentru Mitică Popescu, înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală. TVR îi aduce un omagiu marelui actor în acest weekend

6 ianuarie 2023, 10:38

Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare, după ce în 2002 fusese decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost purtat pe urmeri până la locul de veci de militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul. Pe ultimul drum l-au condus colegi, prieteni, oameni din teatru sau din televiziune.

Florin Zamfirescu, actor: Era fenomenal. Era egal cu Fred Astaire, când dansa, dar el nu și-a folosit această calitate și mai rar, calitatea de cântăreț. Un mare actor! Și un mare om. Poate și un exemplu pentru foarte mulți.

Simona Mihăescu, actriță, Teatrul Mic: De câte ori îl privesc și mă gândesc, îmi vin în minte numai lucruri frumoase și vesele în legătură cu domnul Mitică Popescu, pentru că am învățat foarte multe lucruri și despre profesia noastră și despre cum să ne raportăm la ea. Am ascultat foarte multe povești, mai ales în în studenție, pentru că întotdeauna stătea cu noi și ne spunea tot felul de lucruri importante.

L-au aplaudat pentru ultima dată cei care l-au urmărit în mod constant la teatru, pe vremea când încă juca, cei care nu îi ratau filmele la televizor sau emisiunea pe care a prezentat-o neîncetat din 1999 încoace, pe TVR 2.

De-a lungul carierei sale a jucat zeci de roluri în piese de teatru și filme. Cocoșilă din filmul Moromeții este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale lui.

Teatrul Mic din Capitală a avut un loc mare în inima actorului. Aproape 40 de ani a urcat neobosit pe scenă. Acolo a întâlnit-o pe cea care avea să fie iubirea vieții lui – Leopoldina Bălănuță, și tot acolo a avut cei mai buni prieteni. Și-a iubit profesia, a iubit viața, a fost mereu un om elegant în ținută și caracter.

Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme cardiace. Dumnezeu să-l odihnească!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Cunoscuți, studenți, oameni simpli au venit la Cimitirul Bellu pentru a-i aduce un ultim omagiu: „Cel mai mult admiram la el glumele lui, povestea lui, viața lui. Foarte mult mi-au plăcut”.

 

 

ACTUALIZARE Slujba de înmormântare a început, la Cimitirul Bellu.

Înmormântarea lui Mitică Popescu are loc azi, la ora 15.00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, alături de soţia sa, Leopoldina Bălănuţă.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi la capela Cimitirului Bellu.

La data de 13 decembrie 2002, Mitică Popescu a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, ceea ce justifică onorurile militare de la funeralii.

Ieri, actori, colegi, rude şi admiratori şi-au luat rămas bun de la marele Mitică Popescu în foaierul Teatrului Mic.

Renumitul actor a murit pe 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani.

În memoria lui Mitică Popescu, pentru telespectatori, „Duminica filmului românesc” îi va fi dedicată.

TVR 2 va difuza pe 8 ianuarie filmele „Tufă de Veneţia”, la ora 13 şi „Gustul şi culoarea fericirii”, la ora 20.

TVR 2 a mai programat, duminică, 8 ianuarie producţiile speciale „Iarna amintirilor”, „In memoriam Mitică Popescu”,  şi „Portret recompus Mitică Popescu”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite