Apele s-au retras din cele mai multe locuri inundate, dar au lăsat în urma lor un dezastru. Cod Portocaliu de inundații până la ora 16.00

3 iulie 2018, 08:54

(w620) Cod portocComitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a transferat, aseară, către Primăria Coșula, șase construcții modulare, în care vor locui temporar 19 persoane, dintre care 10 copii, din satele Buda și Pădureni.

O comisie de specialiști a constatat că imobilele respective nu mai sunt sigure pentru locuit, în urma inundațiilor.

Un caz special este al unui locuitor din județul Iași a cărui gospodărie se află lângă Siret și apa râului a ajuns foarte aproape de o anexă gospodărească, de care o mai despart doi metri. Casa nu este încă amenințată, deoarece se afla la peste zece metri de mal.  Cetățeanul va fi relocat și va avea acces la un fond de urgență, găsirea unei locuințe temporare fiind în sarcina primăriei comunei.

Ploile fără oprire și apa intrată în gospodarii nu le-au lăsat locuitorilor din satul nemțean Stejarul nicio  speranţă. Toţi sătenii încearcă să-și curate casele de noroiul și pietrele aduse de puhoaie. Cea mai mare problemă este lipsa apei potabile.

În Lunca Mărcuşului, viața revine cu greu la normal. În multe curți, apa mai băltește, așa ca oamenii nu își pot usca lucrurile. Vasile Marin are 79 de ani. Sâmbăta, când șuvoaiele au spart digul, nu a apucat sa salveze nimic. Pompierii l-au scos în graba din casa. În urma lui, mobila și toate aparatele au rămas în voia apelor. Nici în grădină nu a mai rămas nimic.

Pompierii îi ajută pe localnicii din Băcel și Lunca Mărcuşului să-și recupereze bunurile din case. Motopompe de mare putere funcționează nonstop pentru a evacua apa. Specialiștii estimează că apele vor începe să se retragă abia de astăzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații