Apel pentru oprirea suferinței unui copil. Matei, în vârstă de 14 ani, suferă de o scolioză severă și are nevoie de operație în străinătate

Matei e un copil de 14 ani, din satul ilfovean Bilciurești, a cărui viață este dominată de drama unei scolioze severe, care i-a deformat dramatic coloana vertebrală. Operația poate fi făcută numai în străinătate, dar listele de așteptare sunt lungi. Asociația "Şansa Ta" a făcut apel atât la voluntari din întreagă Europă, dar și la Televiziunea Publică, pentru ca povestea lui Matei să sensibilizeze lumea medicală.

02 Februarie 2023, 18:43 Știrile TVR |

Dialogul cu Matei, neconvențional, chiar în fața școlii unde învață, denotă inteligența și pofta lui de a-și întâlni viitorul. La şcoală, Matei simte că este un copil normal pentru că astfel este tratat de colegi şi de profesori.

Doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, cunoaște foarte bine povestea lui Matei. Acesta s-a și implicat în întocmirea dosarului pentru trimiterea acestui copil la operație în străinătate.

„Are o scolioză extrem de severă care, având şi componente malformative importante, depăşeşte capacitatea serviciului nostru şi, din păcate, cred că a tuturor serviciilor din Bucureşti şi din ţară. Pentru care noi am făcut demersuri deja către clinici din străinătate, în special către clinicile din Germania. E vorba de echipe multidisciplinare şi de centre care fac doar tratamentul coloanei vertebrale. (...) Este o intervenţie care durează între 8 şi 10 ore, uneori şi 12 ore, în care toată coloana vertebrală este desfăcută”, a explicat doctorul Alexandru Ulici.

Problema este că listele de așteptare pentru clinicile de specialitate din străinătate sunt lungi. O recunosc și medicii. Pentru ca Matei să ajungă în cel mai scurt timp pe masa de operație, povestea sa a fost expusă întregii Europe de către Asociația Șansa Ta.

Doctorul Alexandru Ulici dă asigurări că viața lui Matei nu va fi pusa în pericol, în ciuda întârzierii operației.
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI