Apel pentru oprirea suferinței unui copil. Matei, în vârstă de 14 ani, suferă de o scolioză severă și are nevoie de operație în străinătate

2 februarie 2023, 18:43

Dialogul cu Matei, neconvențional, chiar în fața școlii unde învață, denotă inteligența și pofta lui de a-și întâlni viitorul. La şcoală, Matei simte că este un copil normal pentru că astfel este tratat de colegi şi de profesori.

Doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, cunoaște foarte bine povestea lui Matei. Acesta s-a și implicat în întocmirea dosarului pentru trimiterea acestui copil la operație în străinătate.

„Are o scolioză extrem de severă care, având şi componente malformative importante, depăşeşte capacitatea serviciului nostru şi, din păcate, cred că a tuturor serviciilor din Bucureşti şi din ţară. Pentru care noi am făcut demersuri deja către clinici din străinătate, în special către clinicile din Germania. E vorba de echipe multidisciplinare şi de centre care fac doar tratamentul coloanei vertebrale. (…) Este o intervenţie care durează între 8 şi 10 ore, uneori şi 12 ore, în care toată coloana vertebrală este desfăcută”, a explicat doctorul Alexandru Ulici.

Problema este că listele de așteptare pentru clinicile de specialitate din străinătate sunt lungi. O recunosc și medicii. Pentru ca Matei să ajungă în cel mai scurt timp pe masa de operație, povestea sa a fost expusă întregii Europe de către Asociația Șansa Ta.

Doctorul Alexandru Ulici dă asigurări că viața lui Matei nu va fi pusa în pericol, în ciuda întârzierii operației.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite