Apartenenţa la UE şi NATO oferă României cele mai bune garanţii de securitate. Directorul SIE, la comisia parlamentară de resort

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Gabriel Vlase, a prezentat, marţi, Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE situaţia de securitate a României din perspectiva atribuţiilor pe care le are acest Serviciu.

01 Martie 2022, 19:28 (actualizat 01 Martie 2022, 19:33) Știrile TVR |
România - NATO

Potrivit unui comunicat, directorul SIE a prezentat situaţia actualizată din prisma securităţii naţionale şi a răspuns întrebărilor comisiei.

Concluziile întrunirii au evidenţiat că apartenenţa la Uniunea Europeană şi calitatea de membru cu drepturi depline în NATO oferă României cele mai bune garanţii de securitate, SIE monitorizând în permanenţă evoluţiile actuale de securitate de la graniţa cu Ucraina şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România.

"Există un flux continuu de informaţii privind raportarea Serviciului la principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale rezultate din situaţia din Ucraina şi soluţiile identificate pentru prevenirea şi contracararea acestora. Cu privire la misiunea SIE de a informa beneficiarii săi legali despre riscurile şi ameninţările la adresa României, Comisia a constatat că SIE şi-a respectat atribuţiile, informând constant decidenţii naţionali", se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele comisiei parlamentare, Mihai Weber.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI