Apartamente inundate după ce RADET a încărcat rețeaua pentru primele probe de furnizare a căldurii. Proprietarii acuză că nu au fost anunțați din timp

19 septembrie 2019, 21:29

Pereți îngălbeniți, parchet umflat, instalaţia electrică distrusă. Aşa arată, în mare, apartamentul Ioanei, unul dintre proprietarii locuințelor distruse din cauza inundaţiei.

Pentru că în apartament persistă un miros puternic de mucegai, femeia a fost nevoită să se mute împreună cu familia la niște prieteni.

Apartamentul a fost inundat de vecinul de deasupra. De vină ar fi regia de distribuție a agentului termic din Capitală. RADET a încărcat rețeaua în timp ce unii proprietari își schimbau vechile calorifere cu unele noi.

În situația Ioanei mai sunt şi alţi proprietari care s-au ales cu locuinţele distruse din cauza apei din rețea. Printre păgubiți se numără și proprietarii unor magazine de la parter, dar și o bancă.

Reprezentanții RADET au transmis că apartamentele nu au fost inundate din cauza lor, ci din vina asociației de proprietari, care nu ar fi închis vanele de alimentare. Asta deși RADET anunță că primele probe vor fi făcute începând cu data de 23 septembrie.

În răspunsul pentru Știrile TVR, reprezentanții RADET susțin că regia are în administrare doar rețeaua până la contoare. De restul ar trebui să se ocupe asociația de locatari.

Proprietarii care nu au avut încheiate polițe de asigurare pentru locuințe spun că vor cere în instanță RADET-ULUI să le acopere pagubele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite