COOLTURA

Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus. "Omul care mută norii. Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu, cartea preferată de public

Publicul şi-a desemnat cartea preferată la Târgul de Carte "Gaudeamus". Astfel, cel mai râvnit volum a fost "Omul care mută norii. Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu. Vă prezentăm trei titluri care pot fi considerate apariţii-eveniment.

26 Noiembrie 2019, 17:24 |
Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pentru cei care s-au bucurat de "Amintirile în dialog" scrise de criticul Matei Călinescu și scriitorul și psihiatrul Ion Vianu, corespondența lor necenzurată, publicată acum, vine ca o nouă mărturie prețioasă. E mărturia unor vieți trăite în cultură și a unei mari prietenii.

Volumul acoperă 15 ani de exil, din 1977 până în 1992. Matei Călinescu a plecat din România în 1973, cu o bursă Fulbright, a decis să rămână în Statele Unite și a făcut carieră la Indiana University.

Ion Vianu, fiul criticului Tudor Vianu, a emigrat în Elveția, în 1977.

O altă apariție eveniment e un amplu studiu al criticului Mircea Mihăieș, o nouă cercetare în universul lui James Joyce, "O noapte cu Molly Bloom: romanul unei femei". Personajul din romanul "Ulise", capodopera lui Joyce din 1922, îl fascinează pe  Mihăieș.

Tot la Gaudeamus, Nicolae Manolescu și-a lansat varianta definitivă a "Istoriei critice", tabloul a cinci secole de literatură română. "Istoria" lui e considerată cea mai importantă de după cea a lui George Călinescu. Prima ediție a publicat-o acum 11 ani. Între timp, a mai făcut unele modificări.

Definitivarea istoriei sale critice coincide și cu un moment aniversar. Nicolae Manolescu împlinește la 27 noiembrie 80 de ani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI