Aparatele inteligente din orice gospodărie, vânate de hackeri. Atacurile în România au crescut cu 25 la sută, într-un singur an

4 iulie 2018, 19:57

Hackerii atacă în fiecare secundă câte un dispozitiv electronic „legat” la internet. Și multe din reușitele lor se bazează pe lipsa de protecție a aparatelor inteligente din casele oamenilor. De la banale mașini de spălat programate prin internet, până la camere video controlate de la distanță.

Odată ce hackerii depistatează un aparat vulnerabil declanșează atacul. Și implicaâiile sunt neașteptate chiar și atunci când este vorba despre un aparat smart precum frigiderul.

Odată furată identitatea electronică, datele pot fi folosite pentru comiterea de infracțiuni. De exemplu, hackerii pot aduna o mulțime de dispozitive vulnerabile și creează o rețeaua cu care vor ataca instituții sau firme, pe care apoi le șantajează.

Un refuz al proprietarului îi poate aduce pierderi majore. În toate cazurile, cheia este protejarea strictă a rețelei de internet de acasă sau de la sediile firmelor.

Conform datelor Cert.ro anul trecut, atacurile informatice au sporit cu 25% față de 2016. Au fost compromise aproape 3 milioane adrese IP unice din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite