Aparate radar și patrule ale forțelor de ordine în zonele aglomerate, pe parcursul minivacanței de 1 decembrie

Zeci de mii de polițiști și jandarmi vor patrula în zonele aglomerate în minivacanța de 1 decembrie care urmează, iar pe drumuri vor fi instalate sute de aparate radar. Sunt doar câteva dintre măsurile pe care le au în vedere autoritățile pentru zilele libere.

26 Noiembrie 2021, 14:48 (actualizat 26 Noiembrie 2021, 15:01) |

Efectivele MAI vor fi pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni. În plus, în continuare va fi acordată o atenție sporită verificării modului în care sunt respectate regulile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Începând din data de 26 noiembrie și până miercuri, 1 decembrie, la nivel național, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului se așteaptă un flux mai mare de oameni.

Peste 1.400 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie. Scopul polițiștilor este încurajarea unei conduite responsabile a șoferilor și prevenirea accidentelor grave, sens în care echipajele rutiere vor avea la dispoziție aproximativ 300 de aparate radar.

MAI recomandă conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la starea vremii și a drumurilor și să își ia toate măsurile necesare pentru o călătorie în siguranță, inclusiv cele cu privire la echiparea mașinilor pentru sezonul rece. Cetățenilor, care intenționează să petreacă aceste zile peste hotare, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră pot consulta harta interactivă a punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internațional și își pot astfel configura deplasarea în funcție de timpii medii de așteptare.

Polițiștii de frontieră se vor asigura că traficul prin punctele de trecere a granițelor se va realiza fără probleme sau timpi de așteptare nejustificați.

Trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor survola principalele drumuri naționale și autostrăzi și vor comunica echipajelor de poliție de la sol unde este nevoie de intervenție urgentă.

De asemenea, alte aeronave ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregătite să execute misiuni SMURD pentru transportul pacienților aflați în stare gravă sau alte tipuri de zboruri în sprijinul celorlalte structuri ale MAI, inclusiv de căutare-salvare sau de stingere a incendiilor.

Aproximativ 5.000 de pompieri vor asigura, zilnic, intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

La rândul lor, jandarmii montani vor intensifica patrularea în zonele unde ne așteptăm la un număr crescut de turiști.

MAI recomandă tuturor celor care intenționează să petreacă aceste zile la munte să țină cont de starea vremii, să se echipeze corespunzător și să nu se abată de la traseele marcate pentru a evita producerea unor accidente cu consecințe grave.

Cu prilejul organizării evenimentelor publice, în special cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei sau a Zilei Naționale, echipajele de polițiști și jandarmi vor acționa pentru prevenirea incidentelor și pentru protejarea celor prezenți.

Ministerul Afacerilor Interne va participa alături de celelalte instituții la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti, cu peste 450 de angajați, aproximativ 50 de autospeciale și motociclete, și trei elicoptere.

De asemenea, 28 de mijloace tehnice și două elicoptere ale MAI vor putea fi admirate de aproape de persoanele care vor vizita expoziția de tehnică organizată de 1 Decembrie în zona Arcului de Triumf.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor menține ordinea publică la nivelul Capitalei, iar 200 de polițiști rutieri vor asigura fluența traficului și informarea conducătorilor auto cu privire la restricțiile impuse pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf și cu privire la rutele ocolitoare.

La nivelul întregii țări, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în timpul acestei minivacanțe și pentru descurajarea activităților și a comportamentelor care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI