Apar tot mai multe focare de coronavirus. Vârstnici depistați pozitiv la un centru din Brăila, copii cu deficiențe infectați la Galați, reactivarea unor cazuri la Iași

La Brăila, 61 de persoane cazate într-un centru pentru vârstnici au fost depistate pozitiv la noul coronavirus. La fel și 5 angajați ai căminului. Unele teste nu sunt gata, așa că numărul ar putea să crească.

27 August 2020, 20:29 Știrile TVR |
Noi focare de coronavirus în țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Totul a fost depistat după ce un angajat care voia să plece în concediu în străinătate s-a testat șia aflat că este pozitiv.

Din acel moment s-a luat decizia ca toți cei 129 de vârstnici și 73 de angajați să fie testați. Nu toate rezultatele sunt gata.

Persoanele cu simptome au fost internate la Spitalul de Urgență, în secția de boli infecțioase. Ceilalți au rămas izolați în camere.

Autoritățile locale spun că nu își explică îmbolnăvirile, mai ales că au fost luate măsuri încă din luna martie.

Focar de Covid-19 și în Galați, într-un centru rezidențial pentru copii cu deficiențe, unde 5 minori și 2 angajați au fost depistați pozitiv.

Centrul a intrat în carantină și toată lumea a fost testată. În clădire sunt 37 de copii și 56 de angajați.

La Iași, medicii sunt îngrijorați. Au pacienți care după ce au fost tratați în spital și externați pentru că au avut 2 teste negative, sunt din nou pozitivi.

Doi dintre ei sunt angajați ai Centrului rezidenţial din Verşeni care au fost diagnosticați prima dată acum două săptămâni.

Specialiştii susţin că este vorba de o recădere, o reactivare a virusului în organism.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi explică că recăderea nu înseamnă reinfectare.

Medicii spun că starea pacienţilor e bună şi că astfel de fenomene se intâlnesc şi în infecţiile cu virusul hepatiei B şi în cazul celor diagnosticaţi cu SIDA.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI