Apă tulbure la robinet, la Brașov și Săcele, din cauza ploilor și a zăpezii topite. Analizele bacteriologice sunt, însă, bune

16 martie 2018, 09:59

Apa tulbure de la robinete i-a pus pe gânduri pe mulți brașoveni, care s-au temut să o mai bea sau să o folosească la gătit. Și Direcția de Sănătate Publică i-a sfătuit pe oameni să evite consumul și să utilizeze doar apă îmbuteliată. Totuși, analizele de laborator nu au arătat probleme.

Specialiștii au explicat că, din cauza ploilor și a zăpezii topite, a crescut debitul râului care alimentează barajul Tarlung, de unde Brașovul ia apă. Iar lacul de acumulare a fost golit controlat, ceea ce a făcut ca apa de la robinete să fie tulbure.

Ca să rezolve problema, compania de apă a redus debitul de aprovizionare din lac și a introdus în rețea apă pompată din puțuri de mare adâncime.

Direcția de Sănătate Publică și compania de apă au comunicat din nou că sunt respectați parametri normali. Totuși, recomandă cetățenilor să fiarbă apa înainte de consum, ca măsură de precauţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite