Apa a fost introdusă la tranzacţionare pe Wall Street. Creşte teama de posibile penurii

Wall Street
Wall Street
8 decembrie 2020, 07:25

Fermieri, fonduri de hedging şi municipalităţi se vor putea proteja împotriva sau paria pe posibile deficite de apă începând din această săptămână.

CME Group Inc. lansează contracte în valoare de peste 1 miliard de dolari legate de piața de apă spot din California. Potrivit CME din Chicago, contractele futures vor ajuta utilizatorii de apă să gestioneze riscurile și să alinieze mai bine oferta și cererea.

Contractele, o premieră de acest gen în SUA, au fost anunțate în septembrie, într-o perioadă în care căldura și incendiile au devastat coasta de vest.

„Schimbările climatice, seceta, creșterea populației și poluarea vor face ca problemele legate de lipsa apei și stabilirea prețurilor să devină un subiect fierbinte pentru anii următori”, a declarat directorul general și analistul RBC Capital Markets, Deane Dray. „Cu siguranță vom urmări cum se dezvoltă acest nou contract futures pentru apă.”

Două miliarde de oameni trăiesc acum în țări afectate de penuria de apă și aproape două treimi din lume ar putea face față deficitului de apă în doar patru ani, a declarat într-un interviu Tim McCourt, șeful produselor de investiții alternative la CME. „Ideea de gestionare a riscurilor asociate apei are cu siguranță o importanță crescută.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă