Apa cu vitamine e la modă, dar nutriționiștii spun că este o adevărată bombă calorică

21 august 2018, 19:37

Calciu, Vitamina D, Magneziu, Vitamina B 12 și lista poate continua. Sunt vitamine și minerale pe care le găsim în apele colorate vândute în magazine, la raionul de sucuri. Și pe care tot mai mulți oameni le cumpără, în speranța că așa vor fi mai sănătoși.

Pe lângă vitaminele și mineralele despre care producătorii spun că se găsesc din abundență în aceste ape, vom găsi și zahăr sau îndulcitori artificiali. Ceea ce ne face inevitabil să ne punem întrebarea: cât de bune sunt aceste produse pentru sănătatea noastră?

Experții în chimie alimentară atrag atenția că băuturile de acest fel sunt, de fapt, bombe calorice.

Am cerut și punctul de vedere al unuia dintre producătorii care fac astfel de băuturi. Ne-a explicat că acestea fac parte din categoria răcoritoarelor cu adaos de vitamine și minerale. Și ne-a transmis că lucrează cu aceeaşi furnizori cu care operează industria farmaceutică, iar etichetele pot fi comparate cu cele ale vitaminelor efervescente. Singurele diferențe ar fi la gust, susține acesta.

Nutriționiștii spun însă că vitaminele și mineralele sunt asimilate de organism, eficient, atunci când sunt luate din alimente.

Eticheta produselor a fost analizată și de către specialiștii Institutului de Bioresurse Alimentare.

Specialiștii ne sfătuiesc să citim cu atenție etichetele produselor pentru a înțelege clar ce conțin și pentru a decide în cunoștință de cauză dacă le cumpărăm sau nu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite