Apă contaminată cu E-Coli. Oamenii dintr-o comună dâmbovițeană ar putea sta fără apă potabilă toată săptămână

14 mai 2018, 18:30

De mai bine de 4 zile, localnicii din Finta se înghesuie la fântânile din zona pentru că robinetele din case au devenit obiecte decorative. Oamenii nu știu nici acum de ce au rămas fără apă potabilă și așteaptă un răspuns din partea autorităților.

Mulți localnici spun însă că nu au văzut cisternele cu apă, așa că se aprovizionează de la fântânile din sat, contaminate și ele cu microorganisme.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa dă vina tot pe localnici pentru contaminarea rețelei de apă.

S-au identificat neconformităţi la parametrii reziduali E-Coli şi bacterii coliforme. În acest moment se efectuează spălarea, igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare şi distribuire a apei potabile.

„Colegii mei bănuiesc că este vorba despre o infiltraţie de la un consumator care are o sursă individuală de apă în gospodărie, vorbim despre o fântână cu hidrofor” – Mădălina Marinică, purtător de cuvânt Compsnis de Apă Târgoviște Dâmbovița.

Dacă sunt norocoși locuitorii din Finta vor avea apă la robinete cel mai devreme la sfârșitul săptămânii. Lucrările de igienizare a rețelei ar putea dura cel puțin cinci zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite