Anxietate socială, pericolul perioadei de izolare. Sfatul specialiștilor: acceptarea situației și conștientizarea adevăratelor pericole

26 aprilie 2020, 20:52

Trăim o perioadă complet nouă care ne-a schimbat viața și rutina zilnică. Izolarea socială poate avea un efect profund asupra sănătății fizice, precum și a sănătății mintale. Vorbim aici de anxietate socială.

Tocmai pentru că după toată perioada de izolare atunci când vom ieși afară vom fi în continuare nevoiți să ne ferim de cei din jurul noastru să păstrăm această distanțare, să purtăm măști de protecție atunci când suntem în spații aglomerate pentru a ne proteja de virus, toate lucrurile astea ar putea duce la un sentiment de neîncredere și panică pentu mulți dintre noi, mediu propice pentru dezvoltarea anxietății sociale mai ales în cazul celor care s-au mai confruntat în trecut cu astfel de probleme.

Palpitațiile, oboseala, epuizarea, transpirația și problemele de respirație sunt primele semne care ar trebui să ne dea de gândit atunci când vine vorba de anxietatea socială, spun specialiștii.

Iar dacă simptomele persistă, nu trebuie să le ignoram și să cerem ajutorul specialiștilor. Comportamentul excesiv de temător se va regăsi în special în rândul persoanelor în vârstă sau cu probleme de sănătate care vor dori să călătorească.

În România, datele despre prevalența anxietății sociale sunt aproape inexistente, pentru că sănătatea emoțională nu primește, încă, suficient de multă atenție din partea statului sau a societății.

Cu toate acestea, numărul persoanelor care suferă de tulburări psihice, potrivit unui studiu recent este de 20 la sută din totalul populației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă