Anularea zborurilor Ryanair afectează zborurile din București, Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid și Porto

Compania Ryanair și-a anulat curse și în România
Compania Ryanair și-a anulat curse și în România
19 septembrie 2017, 12:39

În 23 septembrie va fi anulat zborul Roma-București și retur, în 24 septembrie cursa aeriană Bologna-București și retur, iar în primele patru duminici din luna octombrie sunt anulate zborurile Milano-București și retur. Alte curse aeriene sunt din Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid, Bergamo și Porto.

Analiștii estimează că Ryanair va plăti compensații de până la 17,7 milioane de lire sterline pentru anularea zborurilor, operațiune care a început luni, 18 septembrie, și a afectat deja mulți pasageri.

Ryanair vrea să anuleze între 40 și 50 de curse aeriene pe zi până la sfârșitul lunii octombrie, într-o încercare de a îmbunătăți punctualitatea zborurilor și a face față numărului mai redus de angajați.

Dacă operatorul aerian low-cost anulează timp de șase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), vor fi afectați aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă