Anul Iepurelui începe duminică, iar pentru milioane de chinezi este prilej de călătorie fără restricții sanitare

20 ianuarie 2023, 21:08

Într-una din gările din Beijing este forfotă mare, pentru că milioane de chinezi se grăbesc să ajungă la familiile lor.

Mulți călătoresc sute de kilometri, pentru a fi alături de părinți și alte rude, mai ales că în ultimii doi-trei ani călătoriile au fost condiționate de certificatele sanitare.

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii, este cea mai mare migrație de persoane pe timp de pace, cu sute de milioane de chinezi care călătoresc înainte și după sărbătoare.

Și vietnamezii se pregătesc să celebreze intrarea în noul an, însă, spre deosebire de chinezi, pentru ei este anul pisicii. Legenda spune că diferența a fost făcută de cuvântul chinezesc pentru iepure, care în vietnameză sună precum cuvântul pisică.

În Taiwan, președinta țării a folosit mesajul de Anul Nou pentru a promite că va asigura pacea și stabilitatea insulei, în fața amenințărilor militare ale Chinei.

TSAI ING-WEN, preşedintele Taiwanului: În faţa vaselor militare comuniste chineze şi a avioanelor care hărţuiesc adesea Taiwanul, chiar prin organizarea de manevre în apropierea Strâmtorii Taiwan, guvernul va asigura pacea şi stabilitatea în regiunea Strâmtorii Taiwan.

Liderul de la Taipei a transmis felicitări de Anul Nou doar prietenilor și nu a făcut nici o referire în acest sens la China.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă