Anul 2019 vine cu scumpiri. Cresc prețurile la carburanți, țigări și alcool. Se estimează că și alimentele și serviciile vor costa mai mult

31 decembrie 2018, 19:36

Prețurile carburanților au scăzut în ultimele luni, ca urmare a ieftinirii barilului de petrol. În unele stații, benzina standard se vine cu mai puțin de 5 lei pe litru. Dar situația se va schimba. De la 1 ianuarie, motorina și benzina se vor scumpi, din nou, efect al majorării accizelor.

Dar companiile de petrol sunt obligate să crească și conținutul de biocombustibili din carburanți. Iar acest lucru poate însemna şi câţiva bani în plus la pompă.

De la 1 ianuarie, se mai scumpesc și țigările și băuturile alcoolice. Prețul unui pachet va crește, în medie, cu 2 bani.

Dar consultanţii fiscali estimează că și alimentele și serviciile ar putea costa mai mult după ce vor crește cheltuielile de transport.

Accizele au fost majorate cu 3,15%, ca urmare a indexării cu inflația. În schimb, prețul gazelor și cel al energiei electrice ar putea rămâne neschimbate, efect al măsurilor de plafonare anunţate de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite