Antrenamente militare pentru profesorii din SUA. 25 de districte școlare au permis cadrelor didactice să poarte arme în sălile de clasă

19 noiembrie 2022, 10:32

Trevor Materasso, ofițer de poliție: Ei sunt cea mai puternică linie de apărare pentru a ne proteja copiii.

Robert Norton, profesor: Sunt aici pentru că vreau o șansă de a lupta. Pentru că atunci când sunt înarmat în sala de clasă, am o șansă să ripostez, să opresc amenințarea, să salvez viețile elevilor mei.

Trevor Materasso, ofițer de poliție: Ei se oferă voluntari pentru a se sacrifică. Nu pot să vorbesc despre cât de puternic este acest lucru.

Robert Norton, profesor: Sunt foarte realiste cu împușcăturile care se trag și cu țipetele, de asemenea. Îți crește ritmul cardiac și adrenalină începe să-și crească.

Laura Carno, organizator al cursului: Acum auzim de la districte mari, districte mari din suburbii, interesul pentru că școlile să aibă personal înarmat a crescut.

Robert Norton, profesor: În acest moment, districtul meu nu a adoptat o politică care să permită personalului calificat să fie înarmat în școală. Alte 25 de districte școlare au adoptat-o. În fiecare dimineață, când vin lașcoală, îmi scot pistolul din toc, îl pun într-o cutie încuiată în mașină și mă duc la serviciu cu tocul gol. Se așteaptă de la mine să îmi pun corpul între elevii mei și un trăgător activ. De ce să nu-mi dați șansa de a riposta?

Jesper Steinmetz, reporter TV 2 Danemarca: Când vă aud vorbind, nu-mi vine să cred că sunteți doar un profesor de școală și că toate aceste cuvinte vă ies pe gură. Nu ar trebui să lăsăm poliția să îi protejeze pe copii și pe profesorii de școală?

Robert Norton, profesor: Ca fost ofițer de poliție, preocuparea mea nu era legată de copii. Patrulam, aveam controale în trafic, răspundeam la apelurile de urgență. Inima mea nu era dedicată unei clase de copii de care eram responsabil în fiecare zi.

Districtul în care este profesor Robert Norton nu a permis încă purtarea armelor în clasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite