Antrenamente americano-române în poligonul Cincu. Scenarii pentru mai multe tipuri de misiuni: capturarea și interogarea unor lideri inamici, operațiuni de evacuare medicală

Militarii americani şi români s-au antrenat împreună în poligonul Cincu. La manevrele care au durat o săptămână au luat parte şi subunităţi poloneze şi portugheze. Armata americană are în permanenţă militari în România. După ce Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea, Statele Unite au iniţiat operaţiunea Atlantic Resolve şi au întărit prezenţa în Europa, inclusiv în flancul estic.

15 Octombrie 2021, 21:33 (actualizat 15 Octombrie 2021, 22:35) Știrile TVR |

Militarii americani au folosit în poligonul Cincu de la mitralierele și tunurile de pe blindate, până la armamentul individual.

La manevre au participat și români, polonezi și portughezi.

Lt. RAINE RYERSON, armata americană: "Cred că ocazia de a coopera cu alte naţiuni ne face mai încrezători în noi, în capacitatea noastră şi ne oferă posibilitatea să vedem cu ce ar putea contribui aliaţii la misiunile reale de luptă."

Timp de 7 zile, militarii s-au antrenat pentru mai multe tipuri de misiuni. Printre acestea, capturarea și interogarea unor lideri inamici sau operațiuni de evacuare medicală.

Cpt. LUIS SILVA, armata portugheză: "Antrenamentele comune cu aliaţii din NATO dovedesc că putem lucra împreună, putem lupta împreună."

Armata americană are în permanență militari în România. Doar în baza Mihail Kogălniceanu sunt în jur de 800-900 de militari cu blindate și elicoptere de transport și atac.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI