Antrenament pentru grupul de luptă. Schimb de experiență între „Gheparzii de fier” și aliații grupului de luptă din Polonia

18 februarie 2022, 01:29

Militarii români au făcut schimb de experiență cu aliații americani și britanici. Artileriștii antiaerieni dobrogeni au avut ocazia să execute foc cu armamentul ușor de infanterie al aliaților.

(w500) 2. Poligon

La rândul lor, militarii americani și britanici au fost impresionați de efectul la țintă și de acuratețea armamentului individual din dotarea Armatei Române, notează MApN.

(w500) 3. Poligon

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat foc asupra obiectivelor ședințelor de tragere atât cu pușca automată calibru 5,45 mm, cât și cu pistolul calibru 9 mm.

(w500) 5. Poligon

La finalul activității, „Gheparzii de fier” au obținut calificative foarte bune.

Plutonierul major Ionuț Mocanu s-a remarcat drept cel mai bun trăgător al detașamentului.

Schimbul de experiență contribuie semnificativ la creșterea nivelului de cooperare și de interoperabilitate între aliații grupului de luptă din Polonia, subliniază Ministerul Apărării Naționale.

(w500) 4. Poligon

România este pregătită să găzduiască grupul de luptă al NATO, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Este cunoscut locul unde va fi poziţionat, dar detaliile vor fi făcute publice în momentul în care va fi aprobat formal la nivelul Alianţei Nord-Atlantice.

Ce este un grup de luptă NATO și cum funcționează. Modelul grupului de luptă din Polonia, explicat de Alina Grigore

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite